Skip to main content

FAQ

Hoe lang duurt de city game?

Er zit geen tijdslimiet op het spel. Jullie kunnen zo lang als jullie willen in het spel doorbrengen. Wij verwachten dat het spel gemiddeld 1,5 uur per groep zal duren.

Verbruikt deze game mobiele data tijdens het spelen ervan?

Het spel wordt op je mobiel (of tablet) via je browser en het internet gespeeld. Je hebt dus data nodig. Heb je niet genoeg data in je bundel? Misschien is er iemand in je team die genoeg heeft en kan je een hotspot aanmaken.

Kan ik het spel op ieder moment pauzeren en hervatten?

Ja, dat kan. Jullie krijgen een unieke inlogcode per registratie. Als je het spel wilt pauzeren, kan je de URL (het webadres) van de pagina waar je bent gebleven opslaan en daar later weer terug op inloggen. Dan speel je vanaf dat punt weer verder!

Met hoeveel deelnemers kan ik de game spelen?

Je kunt het spel spelen van 2 tot 5 deelnemers. Je krijgt per team 1 inlogcode. Hiermee kun je op verschillende apparaten inloggen. Let er wel op dat jullie allemaal op hetzelfde punt in hetzelfde spel blijven.

Wat is de minimumleeftijd?

Het spel is te spelen vanaf ongeveer 10 jaar. Maar het is geen kinderspel! Ook voor volwassenen zijn er genoeg uitdagingen in het spel. Iedereen in het team komt aan bod. Het is dus een echt familiespel.

Wanneer gebruik ik de helpfunctie?

Wacht niet te lang met het inzetten van de helpfunctie. Vooral wanneer je weinig ervaring hebt met escape rooms en online spellen of wanneer je speelt als gezin met kinderen. Typ dus snel ‘help’. Het spel wordt leuker om te spelen, want je krijgt hints en de opdrachten worden duidelijker uitgelegd. Je hoeft niet bang te zijn dat we de oplossing verklappen als je help intypt. Je krijgt alleen hints die je verder brengen.

Is het spel toegankelijk voor mensen in een rolstoel of slecht ter been?

Ja. Misschien moet je soms een klein stukje omlopen, maar het kan. De route is ongeveer 2,5 km lang.

Kan ik op meerdere apparaten tegelijkertijd inloggen?

Jazeker! Het is handig als iedereen op zijn eigen apparaat inlogt. Zorg er wel voor dat jullie gezamenlijk door het spel gaan, anders kan opnieuw inloggen voor problemen zorgen.

Kan ik de game vaker spelen?

Als je het spel één keer hebt uitgespeeld kan je het in principe nog een keer spelen. Maar omdat je alle antwoorden dan kent, is het leuker om het bij één keer te houden!

Kan mijn mobile device het aan?
Verloren in Grave bestaat uit websitepagina’s met afbeeldingen en een paar filmpjes. In principe moet iedere telefoon, tablet of computer dit aankunnen.